Dagens tips

Dagens tips angående hår. Slingor!! Till sommaren vill de flesta bli lite ljusare. Jag rekommenderar då att man bokar en tid på salong för slingor. Bleka slingor skall man aldrig göra hemma själv. Det blir sällan bra resultat. Blekning är dessutom ett väldigt starkt preparat som sliter på håret och bör därför hanteras av utbildade proffs. Om håret dessutom är färgat eller tonat innan finns det extra mycket pigment som ska ljusas upp. Resultatet kommer så med största sannorlikhet bli orange eller i bästa fall gult. På salong får du då håret nyanserat i en snygg nyans så du kan gå därifrån nöjd. Oftast får man gå ett par gånger och ljusa upp håret stegvist för att behålla en bra kvalitet.
Ett tips på efterbehandlingar hemma för att behålla snygg färg är silvershampo. Silvershampo är blått i färgen och innehåller massor med pigment för att hålla ett blont hår snyggt och fritt från gula toner. Silvershampo ljusar inte upp håret utan hjälper bara till att behålla färgen. Ett blekt hår kan med tiden skifta lite i gult, men det får man lätt bort med hjälp av silvershampo. Jag rekommenderar att du använder det varje gång du tvättar håret, tills du är nöjd med färgen. Då ställer du undan det och använder ett vanligt shampo ett tag. Tills du tycker du behöver nyansera det lite igen. Om man använder silvershampo hela tiden så tillför man mer och mer pigment till håret och till sist kan det bli lite för kallt och matt, så därför skall man använda ett annat shampo mellan varven
Dessutom behöver ett preparerat hår fukt och utredning. Bästa inpackningen för blekt hår är enligt mig Foreintense från Kérastase. Intensivt återuppbyggande kurprogram för mycket försvagat/skadat hår.

Kérastase Forcintense


L'Oreal Silvershampo

Med önskan om en fin hårdag

Läjters / Tösen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0